Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen.
Tillsätt socker, salt och mortlad kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
Kanelfyllning
Låt smöret bli rumsvarmt och blanda samman med socker och kanel.
Kladdkaka
Smält smöret och blanda ut med kakaon. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner äggen och sist mjölet.
Bullar
Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
Bred först ut kanelfyllningen och sedan ett lager av kladdkakssmeten.
Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.