Kanelbullar med kladdkaksfyllning

Kanelbullar med kladdkaksfyllning
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kanelbullar med kladdkaksfyllning

18 ingredienser

90 m

Är det en kanelbulle eller en kladdkaka? Slå ihop det bästa av två världar - det är alltid en bra idé när det kommer till fika!

Ingredienser

portioner40 - 50 stycken

Bulldeg

  • 150 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemummakärnor, stötta
  • 14-16 dl vetemjöl

Kanelfyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Till dekoration

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

Bulldeg

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker, salt och mortlad kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.

Kanelfyllning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt och blanda samman med socker och kanel.

Kladdkaka

  1. Smält smöret och blanda ut med kakaon. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner äggen och sist mjölet.

Bullar

  1. Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
  2. Bred först ut kanelfyllningen och sedan ett lager av kladdkakssmeten.
  3. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  6. Grädda bullarna i 8-10 minuter.