Kanelbullar med mandelremons

Magnus Johansson

Kanelbullar med mandelremons

12 ingredienser

5 h

Stjärnkonditor Magnus Johanssons saftiga kanelbullar med mandelmassa. 

Tips! På samma deg kan du göra släta bullar. Använda samma deg som i receptet, kavla ut 5 mm tjock, stick sedan ut rundlar men ett hål i mitten och låt jäsa på bakplåtspapper.
Bakas sedan gyllenbruna och låt svalna, penslas med smält smör och doppas sedan i kanelsocker.

Ingredienser

Kanelbullar

  • 500 g mjölk
  • 1 kg vetemjöl
  • 40 g jäst (ekologisk)
  • 150 g rörsocker
  • 60 g ägg
  • 10 g salt
  • 200 g smör

Mandelremons

  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 20 g malen kanel
  • ägg, lätt uppvispat till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Deg

  1. Till vetedegen så blanda mjölk, 500 g vetemjöl, jäst, socker och ägg till en fördeg. Låt stå i ca 45 minuter.
  2. Tillsätt därefter återstående mängd mjöl och salt och blanda till en styv deg och montera sedan ned smöret klickvis i degen under bearbetning. Om du blandar för hand, tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader.
  3. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.

Remons

  1. Riv mandelmassa och lös sedan upp med smöret som klickas i pö om pö. Blandas sedan väl med kanelen.

Utbakning

  1. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på mandelmassa/smör samt kanel (rikligt).
  2. Vik samman och sporra upp degen i smala längder och rulla ihop till knutar. Låt jäsa ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 210 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispade ägg och lägg på pärlsocker. Baka i ca 10-12 minuter.