Kanelbullar med sockerlag

koket.se
Kanelbullar med sockerlag
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kanelbullar med sockerlag

19 ingredienser

3 h

Har du testat att pensla dina kanelbullar med sockerlag efter gräddning? Det kommer att ta dem till en ny nivå!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Fylling

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 5 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt

Vetedeg

  • 50 g jäst
  • 500 g vatten
  • 1 msk kardemummakärnor, krossade
  • 250 g smör
  • 2 dl strösocker
  • ca 1 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt

Pensling

  • ägg
  • vatten
  • ca 0,5 krm salt
  • pärlsocker

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda ihop fyllningen till en bredbar smet.

Vetedegen

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare (förutom saltet).
  2. Arbeta degen sakta i ca 10 minuter, öka sedan och kör ytterligare 7–8 minuter.
  3. Häll i saltet och knåda i ytterligare 2 minuter.
  4. Om du knådar för hand så knåda ordentligt i ca 15–20 minuter så att det hinner bildas glutentrådar i degen.
  5. Kavla ut degen när den är klar och bred på fyllningen. Forma till valfria bullar.
  6. Låt jäsa i ca 2–3 timmar eller tills bullarna har jäst till dubbel storlek.

Pensling

  1. Vispa upp ägget med vattnet och saltet. Pensla bullarna med blandningen och strö över pärlsocker.
  2. Grädda i ca 12–15 minuter på 190 grader. Jag använder varmluftsugn.

Sockerlag

  1. Koka ihop socker och vatten. Låt sedan svalna.
  2. När du tagit ut bullarna så pensla dem direkt med sockerlagen.