8-12 kanelbullar, torra (antal beroende på storlek)
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
7 dl mjölk
3 dl vispgrädde
200 g smör, brynt
1 msk rörsocker
smör, till formen
Till servering
vispgrädde (alt glass)
punsch
Gör så här
Skär de torra bullarna i mindre bitar.
Smörj en ugnssäker form, så stor att bullarna får plats i den. Lägg ut bullarna i formen.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och brynt smör.
Häll smeten över bullarna i formen. Låt stå och dra minst 40 minuter, gärna över natten i kyl.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-60 minuter. Kolla efter 45 minuter med sticka om kakan är klar, äggstanningen ska ha satt sig. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret.
Servera kakan varm eller kall med vispad grädde smaksatt med punsch eller glass.