"Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka!" /Camilla Hamid
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Bland försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker i en bunke bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
Häll upp den ljusare smeten i formen.
Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.