Kanelbullepudding med kardemummaglass

Kanelbullepudding med kardemummaglass
Foto: Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Kanelbullepudding med kardemummaglass

12 ingredienser

Den här efterrätten bara måste du testa om du har kanelbullar över! Kanelbullar gräddas i ugnen med en smet av brynt smör, grädde och socker. Detta blir en riktigt lyxig pudding som du sedan serverar med en god hemgjord kardemummaglass.

Ingredienser

portioner6 - 8

Kardemummaglass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljpaste
  • 2 tsk malen kardemumma

Kanelbullepudding

  • smör (att smörja formen med)
  • 50 g smör, smält, gärna brynt
  • 6 kanelbullar (medelstora)
  • 3 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 0,5 dl farinsocker, mjukt
  • 1 krm salt

Gör så här

Kardemummaglass

  1. Vispa grädde luftig till fast konsistens.
  2. Vänd ner kondenserad mjölk, vaniljpaste och kardemumma.
  3. Häll glasssmeten i en form, plasta med folie och ställ i frysen i 6 timmar.

Kanelbullepudding

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smörj en ugnsform som är ca 25 cm i diameter.
  3. Smält eller bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna.
  4. Dela bullarna i mindre bitar och lägg dem i den smorda formen.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, brynt smör, mjukt farinsocker och salt i en skål för hand.
  6. Häll vätskan över bullarna och tryck till så att alla bullar drar åt sig vätskan. Låt gärna stå i 5 minuter innan du ställer in formen mitt i ugnen och gräddar i 35-40 minuter.
  7. Servera kanelbullepuddingen med kardemummaglassen.