Kanelbullerulltårta

Kanelbullerulltårta
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kanelbullerulltårta

14 ingredienser

1 h

För dig som är sugen på kanelbullar men inte har tiden är den här lika vackra som goda rulltårtan med kanelbullesmak ett snabblagat och enkelt alternativ.

Ingredienser

portioner10 - 12

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk malen kanel
  • 2 dl florsocker

Dekoration

  • 2 dl vispgrädde
  • malen kanel (att pudra över)
  • pärlsocker

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Täck en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.Tillsätt resten av ingredienserna (sikta för att undvika klumpar) till rulltårtebottnen och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter tills att den fått en gyllenbrun färg.
  5. Vänd upp rulltårtan på en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm.
  6. Ta försiktigt bort bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in bottnen i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.

Fyllning

  1. Vispa ihop färskost, kanel och smör till fyllningen riktigt krämigt med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt samman till en jämn fyllning.
  2. Rulla upp rulltårtan och bred ut fyllningen på den. Rulla ihop.
  3. Vispa upp grädden och spritsa den i valfritt mönster på rulltårtan. Pudra med kanel, dekorera med pärlsocker och servera direkt.