Nyp ihop vetemjöl, florsocker, potatismjöl, vaniljsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och en liten skvätt vatten. Arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
Arbeta in kanel, vaniljpulver och kardemumma i 1/3 av degen. Knåda den smidig. Plasta in de båda degbitarna var för sig och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut den ljusa degbiten till en rektangel (ca 20×30 cm) på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut den mörka degen lika stor vid sidan av. Pensla den naturella degen med lite vatten och lägg sedan den
kanelkryddade degen ovanpå. Ta några tag med kaveln så att den fastnar. Rulla sedan ihop till en tajt rulle. Plasta in och låt vila i kylen en stund.
Skär kakrullen i ca 1 cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska inte får färg.