Kängurufilé med hasselbackspotatis

Kängurufilé med hasselbackspotatis
Foto: Tv4

Kängurufilé med hasselbackspotatis

Av: Bengt - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Vill du servera något nytt och spännande i helgen så har du hittat helt rätt recept! Kängurufilé med hasselbackspotatis och viltsås är en rätt som kan få gästerna att bli imponerade.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Känguru

  • 600-800 g kängurufilé
  • 25 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Hasselbackspotatis

  • 600 g potatis
  • 50 smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl ströbröd

Viltsås

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk koncentrerad viltfond (eller kalvfond)
  • 2 tsk balsamvinäger (eller sherryvinäger)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Känguru

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Bryn kängurun i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Efterstek kängurun i ugnen till en innertemperatur på 58 grader.
  4. Låt köttet vila i ca 10 minuter och skär sedan upp det i fina skivor mot fibrerna.

Hasselbackspotatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skiva potatisen halvt så att de fortfarande sitter ihop i ena änden.
  3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, skiva över smör, strö på vitpeppar och salt.
  4. Baka potatisen i ugnen i ca 45 minuter. Ös då och då med det smälta smöret.
  5. När det återstår ca 10 minuter så strö ströbröd över potatisarna.

Viltsås

  1. Koka ihop alla ingredienser i en kastrull i ca 5-10 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

  1. Servera kängurufilén med hasselbackspotatis, viltsås och en god grönsallad.