Kanincupcakes

Kanincupcakes
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Kanincupcakes

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

40 m

Söta kanincupcakes kan få vem som helst att le till fikat! Perfekt att baka med barnen inför påsk.

Ingredienser

portioner sats
  • 125 smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, skal och saft

Vit chokladfrosting

  • 200 g vit bakchoklad
  • 200 g färskost, rumsvarm

Garnering

  • riven kokos
  • ätbara ögon
  • nonstop (rosa)
  • marshmallows
  • vit bakchoklad, smält (eller kristyr)
  • strösocker, rosafärgat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet.
  3. Knäck i ett ägg i taget och blanda om ordentligt emellan.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i smeten. Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kontrollera om de är klara med en provsticka.
  7. Lägg över cupcakesen på galler för att svalna.

Vit chokladfrosting

  1. Smält den vita chokladen till frostingen och låt den svalna.
  2. Vispa upp färskosten och häll i den smälta chokladen. Vispa ihop tills allt är väl blandat. Om den är för lös så ställ in den i kylen en stund.
  3. Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen.

Garnering

  1. Doppa cupcakesen i kokos och fäst dit ögon och nos med lite smält vit choklad eller kristyr.
  2. Klipp marshmallowsen på diagonalen och doppa snittytan i rosa socker. Fäst dit öronen.