Kaprismarinerad kycklingfilé

Kaprismarinerad kycklingfilé
Foto: Tv4

Kaprismarinerad kycklingfilé

Av: Agneta - Katrineholm

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

45 m

Kaprismarinerad kycklingfilé med hasselbackspotatis och vitlökssås blir en perfekt huvudrätt inför nästa helgmiddag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling i marinad

  • 400 g kycklingfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl solrosolja
  • 1 dl senap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 1,5 dl kapris

Hasselbackspotatis

  • 800 g fast potatis
  • 3 msk smör, smält
  • 2 krm salt
  • 5 msk ströbröd

Vitlökssås

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk sirap
  • 20 g persilja, hackad

Gör så här

Kyckling i marinad

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek sedan filéerna med smör i en panna så de får en gyllenbrun yta.
  2. Lägg filéerna i en ugnssäker form och tillaga i ugnen på 200 grader i 15 minuter, låt dem sedan svalna.
  3. Blanda solrosolja med senap väldigt sakta och försiktigt, annars kan det skära sig. Tillsätt därefter vatten, gräslök och kapris.
  4. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i marinaden. De ska minst marineras i 3 timmar men gärna ett dygn. De kan därefter serveras både kalla och varma.

Hasselbackspotatis

  1. Skala potatisen och skär dem i skivor, men inte rakt igenom.
  2. Smält smöret.
  3. Pensla smöret på potatisen och salta efter smak.
  4. Baka potatisen i mitt av ugnen på 225 grader ca 20 minuter. Pensla dem sedan med mer smör och strö på ströbrödet. Baka dem ytterligare i ca 20 minuter.

Vitlökssås

  1. Värm crème fraîche och köttbuljongtärningen i en gryta på spisen så tärningen löser upp sig.
  2. Pressa i vitlök och tillsätt sirap. Rör sist ner den hackade persiljan.