Blanda det rumstempererade smöret med mjölet till en smulig deg.
Tillsätt lite vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform som är ca 24 cm i diameter. Nagga i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.
Fyllning
Skiva, eller mandolina, löken ganska tunt. Stek löken i 50 g smör i ca 10 minuter. Målet är att den ska bli söt och god.
Tillsätt en nypa salt och socker.
Häll ner löken i en skål med crème fraiche, färskost och smulad getost. Blanda i timjan, salt och peppar.
Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet och riv över ca 1 dl parmesanost.
Grädda pajen i ugnen i ca 25 minuter på 225 grader.
Ricottakräm
Blanda under tiden ihop ricotta med finriven parmesan, citronsaft och zest. Häll i en skvätt olivolja också.
Servering
Klicka sedan ut krämen på en något avsvalnad paj. Gör en grop i varje krämklick och fyll upp med lite olivolja.