Tvätta päronen och skiva i mycket tunna skivor med en mandolin eller vass kniv. Allra vackrast blir det om du skivar päronen på längden så man ser den naturliga formen.
Sjud socker och vatten till en sockerlag i en traktörpanna och lägg sedan i päronskivorna. Låt päronen värmas i sockerlagen i 2–3 minuter, päronen ska inte koka.
Ta upp skivorna en och en och lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka ca 1 timme i ugnen tills päronskivorna är krispiga och torra. Öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden päronen bakas för att släppa ut ångan. Vänd skivorna efter halva tiden. Öka värmen till 175 grader de sista 10 minuterna.
Ta ut päronchipsen och låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa eller pensla sedan halva päronchipsen med chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspappret och låt stelna.
Servera päronchipsen med lite florsocker pudrat över.