Blada ihop äggulor, strösocker och majsstärkelse i en skål.
Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under konstant omrörning. Häll direkt tillbaka blandningen i kastrullen.
Värm på låg till medelvärme under konstant omrörning. Det får inte koka! Värm tills det blivit krämigt i konsistensen och du ser spår av vispen i krämen.
Tillsätt smöret och rör runt tills det smält.
Häll krämen i en skål. Plasta skålen så att plastfolien ligger direkt mot krämen. Låt svalna helt i kylen.
Vetedeg
Smula ner jästen i en skål, tillsätt mjölken och grädden. Rör om till jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, strösocker, salt och tre fjärdedelar av mjölet. Arbeta degen på medelhastighet med hjälp av en köksassistent, eller elvisp med degkrokar.
Klicka i smöret och tillsätt det resterande mjölet lite i taget. Arbeta degen i 10 minuter.
Plasta degen med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten eller 1 timme i rumstemperatur.
Kardemummafyllning
Blanda alla ingredienser i en skål till en jämn smet.
Utbakning
Stjälp upp degen på en köksbänk. Var försiktig med mängden mjöl, mjöla hellre händerna och inte för mycket på degen eller köksbänken.
Kavla ut degen till en rektangulär platta som är ca 0,5 cm tjock. Bred på fyllningen och vik över ena halvan över degen. Dela till ca 30 stycken avlånga remsor och snurra till kardemummasnurror.
Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Gräddning och topping
Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och spritsa krämen på bullarna.
Toppa varje bulle med 2-3 hallon. Strö slutligen över lite kardemumma och rörsocker.