Kardemummabulle med rabarberkräm

koket.se
Kardemummabulle med rabarber
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Kardemummabulle med rabarberkräm

15 ingredienser

1 h

Magiskt god fika med kardemummabulle, vispad grädde, rabarberkräm och saft kan bli en riktigt bra start på våren och sommaren!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kardemummabulle

  • 150 g smör, brynt
  • 500 g mjölk
  • 50 g jäst
  • 200 g strösocker
  • 790 g vetemjöl
  • 15 g salt
  • malen kardemumma
  • strösocker

Hallon och vaniljsaft

  • 500 g hallon, frysta eller färska
  • 2 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 1 vaniljstång (eller vaniljsocker)

Hallon och rabarberkräm

  • resterna från hallonsaften
  • 300 g rabarber

Servering

  • 300 g grädde, vispad

Gör så här

Kardemummabulle

  1. Smält smör och häll på mjölken.
  2. Blanda ner jästen vid 37 grader.
  3. Blanda ner alla torrvaror och kör i degblandare ca 10 minuter.
  4. Forma till mindre bollar och sedan till en "blomma" och låt jäst i 30 minuter. Baka av på 170 grader i 15 minuter.
  5. Pensla med lite smält smör och pudra på kardemumma och socker.

Hallon och vaniljsaft

  1. Koka upp hallon vatten och socker och låt koka i ca 15 minuter. Lägg in vanilj och citron och låt svalna.
  2. Sila av och spä med vatten innan servering.

Hallon och rabarberkräm

  1. Koka upp resterna från hallonsaften med rabarber och låt koka i ca 15 minuter.
  2. Mixa till en slät kräm.