Kladdkaka med smak av kardemummabulle

Kardemummabullskladdkaka Kungsörnen
Foto: Köket.se

Kladdkaka med smak av kardemummabulle

10 ingredienser

30 min

Om du vill imponera på vännerna är det här kakan som du ska bjuda på! Busenkel att göra, vacker, kladdig och så otroligt god. Det är precis som att äta en nybakad kardemummabulle fast i kladdkakeform.

Baktips!
Kungsörnen kladdkakemix produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen bakmix kladdkaka.

Läs mer

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 50 g smör
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlad
  • 2 msk farinsocker

Topping

  • pärlsocker

Servering

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en större kastrull.
  4. Vispa ner ägg och socker och rör till en jämn smet. Rör ner övriga ingredienser till kakan och blanda väl. Bre ut smeten i formen.
  5. Smält smöret till fyllningen. Blanda ner farinsocker och kardemumma. Ringla kardemummafyllningen över kakan och marmorera gärna vackert med en kniv eller en tandpetare. Strö på pärlsocker.
  6. Grädda kakan i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur och ställ gärna in i kylen fram tills servering. Servera med en klick lättvispad grädde.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Klassisk pinocchiotårta med jordgubbar Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler goda bakrecept.

Läs mer