Karibisk fish tacos

Karibisk fish tacos
Foto: Jessica Ortman
Jessica Ortman
Anders Litzell
Jessica Ortman
Anders Litzell

Karibisk fish tacos

Av: Jessica Ortman, Anders Litzell, Niclas Nordström, Daniel Hellman

Från: Sommarkrysset

20 ingredienser

35 m

Ingredienser

portioner
  • 12 små tortillas, gärna med kokos- och pepparsmak
  • 400 g tonfisk
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 3 krm muskot
  • 1 tsk kummin
  • 2 msk Jamaican Jerk Seasoning
  • salt
  • peppar
  • 1-2 färska majskolvar
  • 1 mango
  • 1 kruka koriander
  • salladslök
  • 4 limefrukter
  • 1 rödkål
  • 2 dl gräddfil
  • ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 morötter
  • 230 g mangosås (t ex den från santa maria)

Gör så här

  1. Skär tonfisken i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en skål, pressa över lime.
  2. Blanda ihop de torra kryddorna och strö dessa över tonfisken. Låt marinera ca 20- 30 min. Inte mer, för då blir konsistensen ”mosig” på tonfisken.
  3. Under tiden fisken marineras så grillar du majsen. Ett tips är att lägga majsen med blast och allt på i blöt några timmar innan, då kan du lägga den direkt på grillen så blir den som ångkokt inuti. Efter ca 10 minuter drar du av blast och trådar och grillar den direkt på grillen igen så den blir rostad. Skär sedan av kornen från kolven.
  4. Hacka upp salladslöken fint, skär mangon i små bitar. Blanda salladslök, majs, mango och koriander. Hacka rödkålen. Skär morötterna i tunna stavar. Riv ingefära och blanda med gräddfilen.
  5. Grilla fisken på hett galler, ca 1-2 min på varje sida. Du vill att den ska ha en röd kärna, annars blir den torr och tråkig. Skär upp tonfisken i tunna skivor.
  6. Grilla morötterna snabbt på hett galler. Ett tips är att ha dem i någon form så inte allt åker mellan gallren.
  7. Fyll tortilla med sallad, majsröran, kål, morötter, tonfisk, toppa med koriander, pressa över lime och droppa över mangosås samt gräddfilssåsen och strössla över sesamfrön.