Karibisk pannacotta

Karibisk pannacotta
Foto: Christine Ericson
Christine Ericson
Christine Ericson

Karibisk pannacotta

Av: Christine Ericson

Från: Sweet trips

11 ingredienser

Bjud smaklökarna på fest med denna krämig kokospannacotta toppad med rom-jordgubbskompott, rostad vit choklad, kokosflakes och limezest.

Ingredienser

portioner

Kokospannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Rom- och jordgubbskompott

  • 2 msk vit rom
  • 0,25 dl brunt farinsocker (strö)
  • 0,5 tsk balsamvinäger (rosé)
  • 250 g jordgubbar, färska

Rostad choklad

  • 50 g vit bakchoklad

Topping

  • kokoschips
  • limeskal, finrivet

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda kokosmjölk, grädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt nästan koka upp. Ta kastrullen från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem. Häll upp pannacottan i portionsglas och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp minst tre timmar för att stelna, gärna över natten.
  2. Blanda rom, brun farin strö och vinäger. Rör om tills sockret löst upp. Låt stå medan jordgubbarna skivas i mindre bitar. Tillsätt jordgubbarna i romblandningen och låt stå minst 1 timme i kylskåp, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Grovriv chokladen och sprid ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min tills chokladen börjar få en gyllenbrun färg. Låt kallna och bryt i småbitar.
  4. Vid servering toppa varje pannacottaglas med rom-jordgubbskompott, kokosflakes och rostad vit choklad. Samt riv över lite limezest

Tips!
Pimpa glasen först genom att dra en limeklyfta längs kanten och doppa dem i strösocker och limezest.