Karins klippta kanellängd

Karins klippta kanellängd
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Karins klippta kanellängd

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

1,5 h

En vacker klassisk kanellängd med farinsocker i fyllningen för en lite extra djup sötma!

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner längder

Vetedeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g vetemjöl [ca 1,4 liter]

Fyllning

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl farinsocker
  • 3,5 msk malen kanel

Garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om.
  3. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt. Mät upp och tillsätt mjölet, men spar
  4. 0,5 dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  6. Dela degen i fyra delar. Kavla ut degen och bred ut fyllningen. Rulla sedan ihop degen. Klipp jack i rullen och lägg en flik till vänster, nästa till höger osv. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Pensla längden med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda sedan i ugnen i ca 20 minuter.