Kärleksmums med extra glasyr

POPULÄRT
koket.se
Kärleksmums med extra glasyr
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kärleksmums med extra glasyr

15 ingredienser

50 min

Den lättbakade och alltid lika uppskattade kakan kärleksmums blir extra god tack vare Fredriks knep med att göra små hål i kakan innan glasyren breds på. Glasyren lägger sig då inte bara på ytan utan sjunker också ner i kakan och gör den supersaftig.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner bitar

Mjuk kaka

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker
  • 1,5-2 msk kaffe, starkt
  • 2 msk riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
  3. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner i äggvispet tillsammans med smöret och mjölken.
  4. Baka i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter, känn med en sticka att den kommer ut ren ur kakan. Låt kakan svalna något.
  5. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Späd med kaffe tills du har en slät glasyr.
  6. Gör små hål i kakan med ett sugrör och häll på glasyren. Strö över kokos.
  7. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i rutor.