0,5 tsk matolja (neutral, mat-, raps- eller solrosolja)
riven kokos (att garnera med)
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en skål.
I en annan skål blandar du ihop bakpulver, vaniljpulver, kakao och vetemjöl.
Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet med slickepott.
Täck din form med bakplåtspapper och häll uppsmeten i den. Bred ut smeten jämnt.
Grädda din rulltårtsbotten i mitten av ugnen i 10 minuter.
Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd din botten över det sockrade pappret. Låts svalna helt och hållet innan du drar bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
Frosting
Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting. Blir frostingen för lös kan du tillsätta mer florsocker till önskad konsistens.
Bre ut frostingen på din asvalnade botten och rulla ihop tårtan. Spara lite frosting till dekoration.
Ställ tårtan i kylskåpet för att kallna ytterligare medan du förbereder dekorationen.
Dekoration
Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Tillsätt oljan och rör om till en jämn och glansig smet. Låt svalna.
Dekora din tårta med choklad, frosting och kokosflingor. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.