Kasslergratäng

Kasslergratäng
Foto: TV4
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Kasslergratäng

11 ingredienser

30 min

Gratänger är alltid tacksamma att laga eftersom man kan lägga allt i samma form och låta den tillaga sig själv i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kassler
  • 1 röd paprika
  • ca 250 g ananas, färsk eller konserverad
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk chilisås
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 msk färsk basilika, finhackad
  • 2 dl ost, valfri

Till servering

  • kokt ris
  • grönsaker, färgglada

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kassler och paprika. Skär ananasen i bitar. Blanda allt i en ugnsform.
  3. Vispa ihop crème fraiche, grädde och chilisås i en skål. Tillsätt paprikapulver och den finhackade basilikan.
  4. Häll ner såsen i formen och blanda runt. Riv över ost och gratinera gratängen i mitten av ugnen i 15–20 minuter, eller tills den har fått fin färg.
  5. Garnera eventuellt gratängen med några basilikablad vid servering.