Sallad med kantareller, plommon och valnötter

Sallad med kantareller, plommon och valnötter
Foto: Ewa Andinsson
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Sallad med kantareller, plommon och valnötter

Av: Katja Palmdahl

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Matig sallad som passar på hösten. Blanda ihop lättstekta kantareller med plommon, ädelost, valnöt, brytbönor eller haricots verts_._ Recept ur boken Katjas kantareller.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g brytbönor (eller haricots verts)
  • 6-8 plommon, delade
  • 2 l salladsmix
  • 125 g gräddädelost
  • olivolja, att steka i

vinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 3-4 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Stek kantareller och lök lätt i olivolja så att de håller sin fräschör. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanchera bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl dem snabbt i kallt vatten.
  4. Blanda bönor, plommon och sallad på ett stort fat.
  5. Vänd varsamt ner ädelost och vinägrett. Toppa salladen med kantareller och valnötter.