Katrinplommonsoufflé med valnötter är en festlig dessert som gör sig fint till nyår.
Se Erik Videgård laga receptet
Ingredienser
20 katrinplommon
125 g vatten, ljummet
50 g valnötter, finhackade
3 msk cognac
1 dl strösocker
6 äggvitor
1 msk rapsolja
florsocker
Gör så här
Hacka plommonen fint och blanda med vattnet, valnötterna, cognac och socker. Rör tills sockret löst upp sig och låt stå minst 30 minuter eller över natten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda plommonen och valnötterna med en femtedel av skummet. Vänd sedan försiktigt ner resten av skummet med en sked.
Smörj formar med olja och strö i socker. Fyll formarna och dra ett varv med tummen runt kanten.
Grädda i ugnen på 175 grader utan fläkt i ca 15 minuter.
Servera omedelbart med vispad kokosgrädde eller glass.