Keas mumma

NYHET
Keas mumma

Keas mumma

6 ingredienser

30 min

De här småkakorna av mandelmassa gör sig riktigt bra i höst och vinter. Eller varför inte servera dem som en del av gottebordet till jul?

Ingredienser

portioner styck
  • 250 g mandelmassa
  • 80 g margarin, rumstempererat
  • 2 ägg
  • ev 2-3 droppar bittermandel
  • strösocker
  • malen kardemumma, grovmalen

Gör så här

  1. Riv ner mandelmassan grovt i köksmaskinens bunke.
  2. Tillsätt mjukt margarin och blanda med vingen i köksmaskinen.
  3. Knäck i ett ägg i taget och vispa emellan.
  4. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  5. Smörj små formar, gärna i silikon.
  6. Skeda eller spritsa upp smeten i formarna.
  7. Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
  8. Kakorna är ganska ömtålig så frys dem gärna när de svalnat innan du lossnar dem från formarna.
  9. Vänd kakorna i socker blandat med kardemumma. Se till att kakorna får socker runt om.