Fräs lök, vitlök och spiskummin i oljan på svag värme tills löken är glansig. Tillsätt, tomater, chilisås,
chiliflakes och salt. Låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter. Smaka av.
Inlagd chili och rödlök
Häll vatten, vinäger och salt i en mindre skål och blanda tills saltet löst upp sig. Skär chilin och löken i
tunna skivor och lägg i skålen. Blanda och låt stå till servering.
Kebabkött
Skär köttet i riktigt tunna skivor och lägg i skål. Blanda i vitlök, persilja, citronskal, spiskummin,
chilipulver, salt och olja. Låt marinera ca 20 minuter. Provstek gärna en bit så att kryddningen är bra.
Värm en panna, gärna grill eller gjutjärn, tills den är riktigt het. Stek/grilla köttet på båda sidor tills det är knaprigt.
Yoghurtsås med koriander och lime
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och honung. Låt dra så att smakerna kommer fram.
Servering
Fyll de varma pitabröden med kött, såser, grönsaker, avokado och picklad chili och rödlök. Varva allt så att alla smaker kommer med i varje tugga. Enjoy!