Kents och Jennies chokladtårta med hasselnötter och mörk rom
En maffig chokladtårta med mörk rom, hasselnötter och stjärnanis.
Ingredienser
Tårtbottnar
- 5 dl vetemjöl
- 8 msk kakao
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bikarbonat
- 200 g osaltat smör
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 äggulor
- 2 dl vatten, kallt
- 1 dl mörk rom
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
Chokladkräm
- 500 g standardmjölk
- 500 g grädde
- 6 stjärnanis
- 200 g strösocker
- 240 g äggula
- 4 gelatinblad, blötlagda
- 360 g mörk choklad, hackad
Marängsmörkräm
- 300 g äggvita
- 600 g strösocker
- 2 tsk salt
- 900 g smör, rumstempererat
- 1 vaniljstång
Montering
- karamelliserade hasselnötter, hackade
- fondant att täcka tårtan med (eller marsipan)