Havtornsmousse

Havtornsmousse
Foto: TV4

Havtornsmousse

Av: Kerstin - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

45 min

En underbart god dessert med de nyttiga bären havtorn och blåbär.

Dryck: Brännland Iscider 2012
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.Kerstins recept Umeå

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 msk havtornsjuice

Garnering

  • ca 2 dl blåbär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker till en slät fluffig massa. Vispa grädden.
  3. Lyft upp gelatinbladet ur vattnet och lägg det i havtornsjuicen. Värm havtornsjuicen i en kastrull på låg värme så att gelatinbladet löses upp och tillsätt sedan försiktigt ägguleblandningen. Vänd ner den vispade grädden. Tillsätt sist äggviteskummet. Blanda allt till en slät och fin mousse.
  4. Lägg lite färska blåbär i botten på fyra portionsglas. Fyll på med havtornsmousse i portionsglasen och ställ dem att stelna i kylskåpet i minst 1 timme. Vid serveringen toppas havtornsmoussen med blåbär och citronmeliss.