Skala räkorna och fräs skalen i 2 msk olivolja i en gryta.
Häll på fiskbuljong och låt koka på svag värme i ett par
minuter. Sila av räkfonden.
Skala och tärna potatis och morötter. Skala och strimla fänkålen.
Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök
och vitlök i 2 msk olivolja i ett par minuter.
Lägg i potatis, morötter och fänkål. Krydda och fräs sakta i någon minut. Häll över räkfonden och tomaterna och koka på svag värme i ca 30 minuter under lock.
Tvätta och skrapa musslorna. Skär laxen i stora bitar. Sjud musslorna i soppan i 3 minuter. Lägg i laxen och koka försiktigt i ytterligare 3–6 minuter.
Lägg i räkorna precis före servering. Salta och peppra. Servera soppan het toppad med färsk timjan och ett gott bröd.