färskpressad saft av 3 stora limefrukter, ca 1,5 dl
500 g färskost
3 dl vispgrädde
5 blad gelatin, + kallt vatten
Garnering
1 burk crème fraîche
limeskivor
Gör så här
Finfördela kexen i en matberedare monterad med kniv. Mixa i muscovadosockret. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform, ca 22 cm i diameter. Ställ formen i frysen.
Fyllning
Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Tillsätt lime-saften och blanda ihop tills mjölken tjocknar.
Lägg cream cheese i en bunke och rör den slät med elvisp. Tillsätt grädden i 2–3 omgångar och vispa ihop tills det är krämigt.
Blanda i mjölk- och limesaftsblandningen försiktigt. Låt fyllningen stå övertäckt tills den blir rumstempererad, ca 1 timme.
Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det täcker. Låt gelatinet svälla 5–8 minuter.
Ta upp bladen och smält dem på svag värme i en liten släpplättpanna. Ta pannan från värmen och blanda gelatinet med ca 2 dl av fyllningen. Häll sedan gelatinblandningen i bunken med fyllningen och rör ihop med elvisp.
Häll fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och låt stelna i kylskåp 5–6 timmar, eller över natten.
Garnering
Temperera i rumstemperatur ca 1 timme före serveringen. Vispa och bred på crème fraichen. Garnera med limeskivor.