Vad händer om man kombinerar två riktigt goda bakverk? Jo man får en ännu godare godsak! Förgyll sommaren med de här riktigt läckra och friska key lime pie cookiesen.
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör, strösocker och farinsocker fluffigt.
Tillsätt ägg och vispa en stund till.
Blanda mjöl, krossade digestivekex, vaniljsocker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och vänd sedan ner i smör- och sockerblandningen. Blanda till en jämn smet.
Rulla smeten till ca 20 bollar och doppa dem i 1 dl krossade digestivekex.
Lägg kakorna på plåten och gör en liten grop i mitten av varje kaka med ett matskedsmått.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut kakorna och gör en fördjupning igen, denna gången med ett större mått eller ett glas.
Sätt sedan tillbaka kakorna i ugnen och grädda i ytterligare ca 2-4 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten i 15 minuter och lägg sedan över dem på ett galler och låt svalna helt.
Fyllning
Mät upp färskost, sötad kondenserad mjölk, limejuice och limeskal i en skål och vispa till en fluffig smet.
Fyll de avsvalnade kakorna med fyllningen.
Låt kakorna stå i kylen i ca 1 timme för att stelna.
Servera gärna kakorna med en klick vispad grädde och en limeklyfta.