Key lime pie - Frida Skattbergs recept

Key lime pie - Frida Skattbergs recept
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Key lime pie - Frida Skattbergs recept

9 ingredienser

En paj som ligger mig varmt om hjärtat är denna key lime pie. En sötsyrlig paj med krispigt pajskal och krämig fyllning, toppad med grädde och limeskal. Den blir otroligt god.

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 1 burk kondenserad mjölk sötad (à ca 400 g)
  • 4 limefrukter, saften
  • 3 limefrukter, rivet skal
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 limefrukt, rivet skal

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och -skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna och ägget. Rör försiktigt ihop till en slät blandning.
  2. Gör pajskalet. Smält smöret. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Tryck ut kaksmulet i formen med baksidan av en sked. Packa hårt.
  3. Grädda skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och häll i fyllningen. Ställ tillbaka in i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna helt i kylskåp i minst 60 minuter.
  4. Vispa grädden fluffig och klicka ut den över pajen. Riv över limeskal före servering.

Glutenfritt / Använd glutenfria kex. Förvaring / Håller tre dygn i kylskåp, men den är allra godast så färsk som möjligt.