Utmärkt till pannacotta, mousse, tårtfyllningar och desserter - enkel att använda!
Läs mer
Ingredienser
Hallonswirl
200 g hallon [ca 100 g saft]
0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
Botten
100 g smör
150 g digestivekex
Fyllning
1 limefrukt, skalet (gärna obesprutad)
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk sötad [à 400 g]
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl limejuice, pressad [ca 3-4 stora lime]
Garnering
grädde
limeskal
Gör så här
Hallonswirl
Börja med hallonswirlen.
Pressa hallon genom en finmaskig sil och lägg saften och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder.
Häll över till en skål och låt svalna helt i kylen.
Botten
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme och gör pajskalet.
Smält smör och mixa kexen.
Blanda ihop och tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Använd ett dricksglas för att trycka ut kexblandningen jämnt i formen för snygga kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Gör fyllningen under tiden.
Fyllning
Skölj och skrubba en lime i ljummet vatten och riv ner skalet i en bunke.
Tillsätt äggulor, kondenserad mjölk, sirap och pressad limejuice.
Häll smeten i formen och häll bestämt hallonswirlet fläckvis ovanpå fyllningen. Dra ett trägrillspett i fyllningen och ringla runt kakan så att det bildas ett fint mönster.
Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar.