Key lime pie med hallonswirl

Key lime pie med hallonswirl
Foto: Dansukker

Key lime pie med hallonswirl

11 ingredienser

1 h

Klassisk favoritpaj som får ett lyft av hallonswirlen.

Dansukker Gelésocker Multi
Dansukker gelesocker multi produkt

Dansukker Gelésocker Multi

Utmärkt till pannacotta, mousse, tårtfyllningar och desserter - enkel att använda!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Hallonswirl

  • 200 g hallon [ca 100 g saft]
  • 0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi

Botten

  • 100 g smör
  • 150 g digestivekex

Fyllning

  • 1 limefrukt, skalet (gärna obesprutad)
  • 5 äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad [à 400 g]
  • 2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1 dl limejuice, pressad [ca 3-4 stora lime]

Garnering

  • grädde
  • limeskal

Gör så här

Hallonswirl

  1. Börja med hallonswirlen.
  2. Pressa hallon genom en finmaskig sil och lägg saften och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder.
  3. Häll över till en skål och låt svalna helt i kylen.

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme och gör pajskalet.
  2. Smält smör och mixa kexen.
  3. Blanda ihop och tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Använd ett dricksglas för att trycka ut kexblandningen jämnt i formen för snygga kanter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  5. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning

  1. Skölj och skrubba en lime i ljummet vatten och riv ner skalet i en bunke.
  2. Tillsätt äggulor, kondenserad mjölk, sirap och pressad limejuice.
  3. Häll smeten i formen och häll bestämt hallonswirlet fläckvis ovanpå fyllningen. Dra ett trägrillspett i fyllningen och ringla runt kakan så att det bildas ett fint mönster.
  4. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 3 timmar.

Garnering

  1. Garnera med vispad grädde och limezest.
TIPS!
Fler tips!
Mjuk citronkaka med syrlig glasyr Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer