Key lime pie-rutor

koket.se
Key lime pie-rutor
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Key lime pie-rutor

7 ingredienser

Sött möter syrligt i den klassiska amerikanska pajen key lime pie. Här görs den i en rektangulär form, skärs i rutor och garneras snyggt med lättvispad grädde och finrivet limeskal.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

Botten

  • 15 digestivekex
  • 150 g smör

Fyllning

  • 3 burkar kondenserad mjölk sötad
  • 7 äggulor
  • 5 limefrukter, finrivet limeskal och limesaft

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 limefrukt, finrivet limeskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i ett tätt packat lager i botten på formen med hjälp av baksidan av en sked.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills den inte längre är blank.
  6. Under tiden kan du göra fyllningen genom att bara blanda ihop alltsammans till en jämn smet.
  7. Sänk temperaturen till 150 grader (över- och undervärme). Häll smeten försiktigt över din botten och grädda i ytterligare 10-15 minuter eller tills den blivit fast med en lite vobblig konsistens.
  8. Låt pajen svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde, finriven lime och skär i rutor.