Marinerade svenska morötter

Marinerade svenska morötter

Marinerade svenska morötter

Av: Kicki Theander

Från: Malou efter tio

10 ingredienser

10 min

Marinerade svenska morötter är en riktig liten delikatess. Ett perfekt alternativ till sås – passar som tillbehör till fisk eller kött

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 5 varv med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Skiva morötterna. Koka i vatten med 1 krm salt, 1 krm socker och smörklicken tills de blivit lite mjuka, ca 3 min.
  2. Häll av vattnet och låt svalna något. Blanda med skivad vitlök, olivolja, vinäger samt salt och peppar.
  3. Låt gärna stå och dra ett tag innan servering.
  4. Precis innan servering, strö över hackad persilja och blanda runt.