Rårivna rotfrukter med vinaigrette

Rårivna rotfrukter med vinaigrette

Rårivna rotfrukter med vinaigrette

Av: Kicki Theander

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

10 min

Rårivna rotsaker är det perfekta alternativet till grönsallad. Den överträffar en sallad med isbergssallad och tomat näringsmässigt, smakmässigt, miljömässigt och ekonomiskt. Dessutom håller salladen i kylen i upp till en vecka!

Ingredienser

portioner
  • 200 g kålrot
  • 2 rödbetor
  • 0,5 kålrabbi
  • 1 persiljerot
  • 1 morot

Gör så här

  1. Ta fram ett litermått. Riv någon eller några av rotfrukterna i ingredienslistan och fyll måttet, packa löst.
  2. Häll allt det rivna i en snygg skål och häll över 3 msk olivolja, 1 msk vit- eller rödvinsvinäger, ½ tsk salt samt 6-7 varv med pepparkvarnen och blanda.