Ugnsbakade grönsaker med fetaost

Ugnsbakade grönsaker med fetaost

Ugnsbakade grönsaker med fetaost

Av: Kicki Theander

Från: Malou efter tio

12 ingredienser

45 min

Vegetarisk mat när den är som bäst. Fetaosten ger dig nödvändiga proteiner och nyttiga fetter. Ät med gott samvete.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fetaost
  • 1 förp quinoa
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 3 gröna paprikor
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor (eller persiljerötter)
  • 2 rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 10 varv med svartpepparkvarnen
  • 1 tsk torkad timjan (eller oregano)
  • 2,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader och ta ut en djup ugnsplåt.
  2. Skala lökarna och dela dem i klyftor, ca 6 klyftor per lök. Dela zucchinin i 4-6 grova bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i tredjedelar. Skala morötterna, palsternackor eller persiljerötter och skär dem i långa stavar. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor, ca 6 klyftor per beta.
  3. Skär fetaosten i stora tärningar.
  4. Fördela grönsakerna på den djupa ugnsplåten. Ringla över olivoljan. Strö över salt och mal peppar och blanda runt. Smula över oregano eller timjan.
  5. Ställ in plåten i ugnen ca 25 min. Lägg på fetaosten när det är ca 4-5 min kvar.
  6. Skölj quinoan med hett vatten och koka enligt anvisningarna på paketet.