Kikärtscurry med spenat

Kikärtscurry med spenat

13 ingredienser

30 m

"Den här curryn är perfekt att göra på ett stormkök och värmde gott när vi vandrade i Stora Sjöfallets nationalpark för några somrar sedan. Lika enkel som god och så snart du fått i alla ingredienser sköter den sig själv. Om du vill kan du lyxa till det genom att servera den tillsammans med en bit bröd." /Isabel Waite

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk gul currypaste
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 potatisar (stora)
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1 förp kikärtor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 dl färsk spenat
  • olja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull tillsammans med curry och chiliflakes tills löken blivit mjuk. Det tar ca 5 minuter.
  2. Hacka potatisen i relativt små bitar för att snabba på koktiden.
  3. Häll i krossade tomater och kokosmjölk i kastrullen. Tillsätt potatis, kikärtor, smulad buljongtärning och peppra efter behag.
  4. Koka upp och vrid därefter ner värmen, låt puttra under lock tills potatisen är färdig, ca 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och rör ner den färska spenaten i grytan precis innan servering.

Kikärtsspadet är jättebra att spara och använda som ersättare för äggvita. Håller en vecka i kylskåpet. Passar extra bra om du ska göra vegansk majonnäs.