Kikärtspasta med blomkålsbolognese

Kikärtspasta med blomkålsbolognese
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kikärtspasta med blomkålsbolognese

12 ingredienser

20 m

Kikärtspasta är ett av de bästa och godaste glutenfria alternativen till vanlig pasta, men om du ville kunde du använda fullkornspasta istället. Och om du inte har en matberedare kan du grovriva blomkålen. En portion innehåller 318 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 6.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 650 g blomkål, delad i buketter
  • 250 g kastanjesvamp, finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 kvistar rosmarin, blad skalade och finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 300 g kikärtspasta
  • 40 g parmesanost, fint riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa blomkålen i en matberedare tills den är som ris i storleken och häll i en skål.
  2. Tillsätt svampen i matberedaren och mixa tills det är smått hackat.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs löken i 5 minuter på medelvärme tills den är mjuk. Tillsätt sedan vitlök, chiliflakes och rosmarin och fräs i 30 sekunder.
  4. Tillsätt blomkålen och svampen i pannan. Krydda väl med salt och peppar och stek på hög värme i 6–7 minuter. Tillsätt tomatpurén och låt koka ytterligare några minuter.
  5. Koka under tiden pastan i en kastrull med saltat vatten i 10 minuter. Häll av med spara 250 ml av vattnet.
  6. Tillsätt pastan i blomkålen och blanda ihop med halva mängden parmesanen i 2–3 minuter. Tillsätt pastavattnet efter behov.
  7. Servera med resten av parmesanen utspridd över toppen.