Här kommer en lite annorlunda kikärtssallad med hackat ägg. Den är inte bara jättegod. Den är även rik på järn och protein. Bra att servera om du har gäster som äter vegetariskt.
Ingredienser
6 dl färdigkokta kikärtor [2 burkar]
2 ägg, hårdkokta
250 g hel mangold
1 grön paprika
2 tomater
1 rödlök
dressing:
1 msk citron, pressad
2 msk olivolja
1,5 tsk örtsalt
Gör så här
Hårdkoka äggen: Lägg i kallt vatten. Börja ta tid när vattnet kokat upp. Efter 8 minuter är de hårdkokta. Spola i kallt vatten och skala. Hacka lite till garnering. Mosa resten grovt med gaffel.
Koka de blötlagda kikärterna eller spola av burkärterna i rikligt med vatten. Skölj av mangoldbladen. Strimla och låt mjukna i lite kokande vatten. Blanda med kikärterna. Skär paprikan och tomaterna i fina bitar. Strimla löken. Blanda med kikärter och mangold. Blanda alltihop i en skål.
Dressing: Rör ihop pressad citron, olivolja och örtsalt. Häll över salladen. Garnera med hackat ägg.