Att koreaner är tokiga i kimchi är knappast någon hemlighet. Kimchigryta är en älskad klassiker i Korea. Här jennhar jag gjort en ramenvariant av rätten. Omåttligt god!
200 g sidfläsk, skivat utan svål (fast tofu i tärningar + 3 msk sesamolja för vego)
1 gul lök, skivad
4 dl kimchi, gärna välsyrad
1,5 l kycklingbuljong (grönsaksbuljong för vego)
1 msk misopasta
1-2 gochujang
1 msk strösocker
200 g fast tofu, i tärningar
2 msk sesamolja
2 ägg, kokta och halverade
2 salladslökar, tunt skivade
ev rostade sesamfrön
ev salt
neutral rapsolja, att steka i
Gör så här
Skär det skivade sidfläsket i 5 cm stora bitar. Stek i en tjockbottnad gryta i lite olja tills fläsket fått fin färg och blivit lite krispigt. Lägg på trippelt hushållspapper och ställ åt sidan.
Tillsätt lite mer olja i grytan och fräs lök i någon minut så att den blir lite gyllene.
I med kimchin i grytan och fräs i några minuter. Tillsätt buljong, misopasta, gochujang och socker. Låt koka på medelvärme i 10 minuter, tillsätt därefter tofu och sesamolja och låt koka i 5 minuter till.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
Fördela nudlarna i fyra stora portionsskålar. Häll kimchisoppan över nudlarna och toppa med det stekta fläsket, ägghalvor, salladslök och lite sesamfrön.