Kimchijeon "Kimchi plättar" med sesamsås

Kimchijeon Kimchi plättar med ssämsås

Kimchijeon "Kimchi plättar" med sesamsås

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Kimchi är en fermenterad kål som gjorts i urminnes tider. De mjölksyrabakterier som finns i just fermenterade livsmedel är väldigt nyttiga. De har en probiotisk effekt och det betyder att de minskar risken för diarré och du får lättare att bryta ner mjölksocker. Dessutom ökar mjölksyrabakterierna kroppens upptagning av näringsämnen, som vitamin B12, vitamin K, magnesium, kalcium och järn.

När du äter fermenterad mat tar du inte bara upp fler vitaminer. Tarmväggen stärks också, vilket minskar risken för att slaggprodukter ska läcka ut i blodomloppet.Dessutom tar mjölksyrabakterierna plats i tarmen och tränger undan ovälkomna bakterier som inte får plats och därmed inte kan göra dig sjuk. Inte nog med att mjölksyrabakterierna stärker ditt immunförsvar. I tarmen kan de goda bakterierna till och med hjälpa dig att hålla vikten och motverka livsstilssjukdomar.

Ingredienser

portioner st

Kimchi plättar

  • 3 dl kimchi, hackad
  • 4 msk kimchispad
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 salladslök, finhackad
  • rapsolja, för stekning

Ssämsås

  • 1 msk gochujang, pasta
  • 2 msk sirap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk miso

Gör så här

Kimchi plättar

  1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke till en pannkaksmet och stek dem i oljan tills de har en krispig och gyllene yta, vänd på dem och upprepa proceduren.

Ssämsås

  1. Blanda samtliga ingredienserna till en jämn sås.
  2. Servera kimchi plättarna med finhackad salladslök och ssämsåsen.