Såsen till fläsket är smaksatt med HP-sås, en förkortning för Houses of Parlament i London. Där serveras denna starkt kryddad orientalisk sås för att pigga upp maten. Stänk gärna lite kinesisk soja på det kokta riset.
Ingredienser
ca 500 g bogfläsk, magert
salt
peppar
smör
4 port ris, kokt
Sås:
1,5 dl vatten
0,5 dl HP-sås
2 apelsiner, saft av
0,5 tsk malen ingefära
1 msk strösocker
1 msk vinäger
1 msk potatismjöl
1 tsk fransk senap, ljus
gräslök, klippt (till garnering)
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud sakta tills såsen är lagom tjock. Späd med något mer apelsin om såsen skulle bli alltför tjock.
Koka riset och håll det varmt.
Skär köttet i strimlor och krydda med salt och peppar. Stek det vackert brunt med matfett i en panna.
Vänd ned fläsket i den heta såsen. Lägg upp riset i en panna och slå fläsket och såsen över. Garnera med gräslök.