4 sivripaprika (kan bytas ut mot 2 vanliga gröna paprikor)
0,5 gurka
1-2 citroner, saften
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapuré
Smaksättning
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
2 msk mynta
2 tsk malen spiskummin
2-3 msk granatäpplesirap (går att uteslutas)
3 msk rapsolja
3 msk olivolja
Gör så här
Lägg bulgur i en stor skål och häll över hett vatten. Vattnet ska precis täcka bulgurn med ca 2 mm. Täck skålen med en tallrik och ställ åt sidan.
Tvätta alla grönsaker ordentligt, finhacka och låt rinna av. Hacka lök och stek i rapsolja tills den mjuknar, stek sedan med tomat och paprikapuré på medelvärme i 1-2 minuter.
Fluffa till bulgurn med händerna eller en gaffel, se till att du får den helt klumpfri. Blanda sedan i den stekta löken och purén. Jag blandar med händerna och smular samtidigt till bulgurn. Låt svalna i kylen en stund.
Blanda samman smaksättningen och blanda sedan i alla ingredienser till en sallad. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron/salt/peppar. Täck väl och ställ i kylen tills servering. Håller sig bra i 2 dagar.