Kladdig chokladtårta

Kladdig chokladtårta ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kladdig chokladtårta

10 ingredienser

40 m

Kladdkaka är mångas favorit - det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går att frysa in!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 100 g smör
  • 340 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk florsocker (att pudra över)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rör ihop både strö- och farinsocker i smält smör.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen och blanda väl.
  5. Ställ formen i ugnen och grädda i ca 20-30 minuter.
  6. Låt den svalna i formen, stjälp upp kakan upp och ner på ett fat så du får kakans rakare kanter uppåt. Dekorera med florsocker och eventuellt lite blommor.