Kladdkaka à la banana toffee pie

Kladdkaka à la banana toffee pie
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Kladdkaka à la banana toffee pie

12 ingredienser

Två favoriter i en, kan det bli bättre?

Ingredienser

portioner

Kladdkakebotten

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • flingsalt, en nypa

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 banan
  • 50 g choklad, hackad
  • 1,5 burk dulce de leche (dulce de leche)
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt i en skål. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan smöret. Vispa inte smeten, då kan kakan bli torr.
  3. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten när du tar ut den ur ugnen. Ställ kakan kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. När det är dags att göra tårtan klar vispar du grädden, skivar bananen och hackar chokladen. Bred därefter ett lager dulce de leche över kakan, följt av ett lager grädde. Garnera med den skivade bananen, hackad choklad och flagad mandel.