Går det att gör kladdkaka i airfryer? JA, såklart! Den blir härligt krispigt seg på toppen och med en kladdig mitt - precis allt vad man önskar sig av en kladdkaka.
Blanda de torra ingredienserna och häll sedan över dem/ sikta ner dem i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och blanda allt väl.
Häll över smeten i en ugnsfast smord form, här har vi använt en enkel pappersform ämnad för airfryer. (Vi ställde ner pappersformen först i airfryern, och sedan hällde i smeten - för att inte riskera att spilla).
Grädda i ca 180°C i 12-15 minuter. När kakan är klar (obs - den ska ha yta men vara kladdig i mitten!). Låt den svalna i formen, tar du upp den när den är varm är det risk att den börjar flyta ut och du tappar lätt greppet om den mjuka pappersformen.
När kakan svalnat siktar du lite florsocker över kakan som dekoration. Servera med grädde, glass eller bär.