Kladdkaka med centerfluff

Kladdkaka med centerfluff
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka med centerfluff

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

13 ingredienser

40 m + tid i kylen

"Att kladdkaka och valfritt fluff blir en drömgod smakupplevelse är ingen hemlis. Idag blir det en kladdig kladdkaka toppad med centerfluff. Alltså center, så barnsligt gott och piffar upp vilket bakverk som helst." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar

Centerfluff

  • 234 g center [3 rullar]
  • 2 dl vispgrädde

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • kolasås
  • hallon, färska
  • 1 förp center (att dekorera med)

Gör så här

  1. Lägg center och vispgrädde i en kastrull och värm upp på medelvärme.
  2. Rör om hela tiden tills chokladen smält in helt i vispgrädden och häll sedan i fluffsmeten i en kall skål.
  3. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet i minst 4 timmar, men helst över natten.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  6. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  7. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du vispar upp fluffet och dekorerar med det.
  10. Toppa med kolasås, färska hallon och ännu mer center!