Kladdkaka med cheesecakeswirl

koket.se
Kladdkaka med cheesecakeswirl
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kladdkaka med cheesecakeswirl

12 ingredienser

30 m

Kladdkaka är underbart gott och det är även cheesecake. Så varför inte kombinera dem båda? Det kan bara bli sagolikt!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ca 0,5 salt

Swirl

  • 300 g färskost
  • 2 äggulor
  • 5 msk florsocker

Limejordgubbar

  • 1-2 l jordgubbar
  • 2-3 limefrukter, saft och zest

Gör så här

Kladdkaka

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i två formar.

Swirl

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Fördela sedan smeten på kladdkakan och "swirla" runt innan gräddning.
  2. Grädda kladdkakan på 175 grader i ca 15–20 minuter beroende på storlek på formen. Håll uppsikt, kladdkakan ska vara fast i kanterna men dallrig i mitten.

Limejordgubbar

  1. Dela jordgubbarna.
  2. Pressa limen över jordgubbarna och riv över limezest. Låt stå och dra och servera sedan till kladdkakan.