Kladdkaka med dulche de leche pannacotta

Kladdkaka med dulche de leche pannacotta
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka med dulche de leche pannacotta

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

11 ingredienser

40 m + tid i kyl

"Min kladdkaka toppad med dulche de leche pannacotta år som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche och physalis så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?" /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner6 - 8 bitar
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk dulce de leche [à 397 g spara resten till dekoration]
  • 1 tsk agar-agar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.
  4. Täck botten av formen med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
  5. Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.
  6. Lägg vispgrädde, dulche de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  7. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.